Yarın Ahmet Şık’a Mektuplarımızı Gönderiyoruz.

Ahmet’in Temizliğiyle

Kendi Pisliğinizi Gizleyemezsiniz


Ahmet Şık gazetecidir ve şimdiye kadar “derin veya sığ güçleriyle” devletin gerçekleştirdiği yargısız infazları, işkenceleri, gözaltında kayıpları, faili meçhulleri yazarak tarafı belli olan bir gazetecidir. O; evladını kaybedilmiş tüm analar nezdinde Emine Ana’nın, Arat’ın, Fadime Ana’nın, Manisa’lı çocukların, Armutlu’daki ailelerin, yok sayılan Kürtlerin, hakları yenen işçilerin, işkence gören devrimcilerin yanındadır. Ancak Türkiye tarihinde alışık olduğumuz “derin komedilere” bir yenisi eklenerek özgürlüğü, düşmanı olanlar gibi olmakla suçlanarak, gasp edilmiştir.

Tutuklanmasından sonra ülkenin ikili yapısı yine devreye girdi: Kendi varlığını AKP’ye borçlu bir grup özyandaş, inanmaya inanmaya “savcımız yaptıysa bir bildiği vardır” yazılarını yazarken; karşı cenah ise Ahmet’in masumiyetini bir bütün olarak Ergenekon davasına yönelik eleştirilerinin haklılığının temeli olarak kullanmaya çalışıyor.

Ancak Ahmet Şık iki ezberi de bozuyor. Çünkü o, hem “ele geçirilmemiş” Devlet Güvenlik Mahkemeleri’ni ve onun işkencede ifade alan, suç delilleri yaratan savcılarını hem de Özel Yetkili Mahkemeleri ve onun savcılarını çok iyi tanıyor. Çünkü o, hem “henüz hidayete ermemiş” güvenlik güçlerinin yaptıklarını hem de bugün olanları çok iyi biliyor. Çünkü o, konu emek hareketi, sosyalistler, Kürt hareketi olduğunda, dün olduğu gibi bugün de bir bütün olarak devletin; tarikatçısıyla, ergenekonuyla, ırkçısayla, Kemalistiyle nasıl ittifak halinde olduğunu çok iyi biliyor. Biz de onun böyle bir sosyalist olduğunu iyi biliyoruz.

Bu nedenle ne Ahmet Şık’ın masumiyetini karalayabilir ne de onun masumiyetiyle kendi pisliğinizi gizleyebilirsiniz.

Biz Ahmet’in temizliğine, Ahmet’in özgür, adil, eşit bir dünya düşüne inananlar olarak 26 Mart Cumartesi günü, Saat 12.00’de, Galatasaray Postanesi önünde buluşuyor ve Ahmet’e yalnız olmadığını söyleyen mektuplarımızı gönderiyoruz. Bizim gibi düşünen herkesi de yanımızda olmaya davet ediyoruz.


Yorum bırakın